Početna > Tekstovi > Poziv stripadžijama na saradnju

Poziv stripadžijama na saradnju

15 Marta 2007.

Pošto je izrada našeg online stripa protekla bez problema, pozivamo sve zainteresovane strip crtače da nam pošalju svoje radove koje bi željeli objavljivati jednom sedmično ili mjesečno na našoj stranici.

Od stripova u kaiševima do “pravih” cjelostranačnih stripova – kako god vi želite. Ideja je da prezentiramo što više domaćeg stripa. Tako da možete reći “hoću i ja ovako” i sami započeti sedmični strip.  Pokaže li se kvalitetnim, rado ćemo ga objaviti i nastaviti objavljivati dok god vam ne dosadi da ga crtate.

Teme su proizvoljne. Crtajte parodiju na raju iz komšiluka ili postapokaliptični horor/triler – nama je svejedno. Jedino pravilo je da strip koji planirate poslati da se objavljuje na Stripopeci ne smije prethodno biti objavljen (nažalost, oni radovi što ste crtali za Veselu svesku otpadaju).

Za sada imamo “Hitulididi”  koji ćemo objavljivati četvrtkom, tako da će prvih šest autora koji se javi imati svaki svoj dan u nedjelji. Poslje toga, ako navalite, imaćemo po dva stripa dnevno.
Pošto znam da bi ste rado čitali novi strip ili dva sedmično, hajde onda da zagrijete stolicu i svojim radom motivirate druge.

Advertisements
Kategorije:Tekstovi
%d bloggers like this: