Početna > Tekstovi > Minja – Zvučna Traka

Minja – Zvučna Traka

16 Septembra 2007.

I konačno dođosmo do kraja famoznog soundtracka za prvog bosankog ninju ( za drugog, ili nekog prije – mi nismo čuli ). Sad je tu, sa vaše desne strane, jedan fini player na kojem se vrte hitovi sa našeg albuma. No, dobro, da kažemo nešto ozbiljno.

Ideja za soundtrack o Minji rodila se još na početku, kada je Minja bio crno/bijel i trapav. Ali sada, dok je još u koloru, odlučismo staviti sve fine pjesmice, instrumentale i još pokoju bonus pjesmu (one dolaze kasnije) na jesan cd ili još bolje (kad svi na Balkanu vole džabalamu ) vama na download i slušanje.

Pjesme su posuđene od B.U.S. -a ( vjerovali ili ne ovo je možda jedini soundtrack za strip na čijim su pjesmama svirala čak sedmorica ljudi – prekaljenih muzičara – pa vam nudimo tri pjesme na ovom soundtracku ). Pored toga mi imamo pravo na korištenje ovih pjesama jer nam je Emir Mešković velikodušno dozvolio da za potrebe soundtracka koristimo pjesme Electro Beduin, I'm Your Enemy i Outro/Conclusion ).

Pored ovih finih momaka, pjesme su uradili i veterani BiH hip hopa Crna Hronika, zatim nove nade Beton krug i Zona Sumraka. I još jednom moram zahvaliti J.B.Totiju na uloženom vremenu i trudu prilikom sklapanja ovog soundtracka.

Hvala svima. Stripopeka ide dalje !

Minja

Advertisements
Kategorije:Tekstovi
%d bloggers like this: