Početna > Konkursi > Dobar glas daleko se čuje. Pod uvjetom da želiš slušati.

Dobar glas daleko se čuje. Pod uvjetom da želiš slušati.

11 Novembra 2007.

Za naš Kokurs za najolju strip ilustraciju dobili smo prijavu od Alema Ćurina, momka koji ni više ni manje radi ilustracije za Feral Tribune. Iako njegove radove nažalost ne možemo uvrstiti u selekciju takmičara rado ih pokazujemo posjetiocima.


Također bi smo skrenuli pažnju na činjenicu da je oglas o Konkursu došao do ilustratora Feral Tribunea a nije došao do BH strip crtača. Ako je ilustrator iz susjedne države pročitao na internetu vijest o konkursu, šta čitaju BH strip crtači?
Hajmo raja, pokrenite se malo!

Advertisements
Kategorije:Konkursi
 1. Adam Eer
  22 Decembra 2007. u 14:29

  Ne mislim da bi uslovi rada (dakle, stvaranja ilustracija u ovom slučaju) trebali da služe kao isprika nekome za loš (ili nikakav) uradak. Dakle, neko ko ima istinskog talenta će i sa wc-četkom napraviti nešto vrijedno spomena, dok nekome sav pribor i dostupna referenc-literatura neće pomoći ništa.
  No s druge strane, ne smeta mi ograničenje učesnika ovog konkursa samo na državljane BiH, i mislim da tu od strane inicijatora nije potrebno nikakvo dodatno opravdanje. Takvi su uslovi konkursa i kraj priče. Autori iz susjednih nam zemalja imaju valjda dovoljno nacionalnih konkursa na kojima se mogu takmičiti, zar ne? 🙂
  A s obzirom da i sam učestvujem na ovom konkursu, nije loše u startu eliminisati opasnu konkurenciju, je l’ te? ;)))

 2. 12 Novembra 2007. u 15:45

  Pa rade na svojim ilustracijama. 😀
  Nemojte misliti da nismo primili i radove domaćih autora, jesmo (stoga požurite!! :P) ali te nećemo objavljivati dok ne istekne konkurs. Ovo je bilo čisto motivacije radi.

 3. 12 Novembra 2007. u 11:39

  Jao, koja količina netrpeljivosti prema onima koji mogu ali im se neda 😀 ( valjda sam dobro rekao ).
  Nego, ja znam u Tuzli par autora, ali ljude to vise ne interesuje. Kad ih pitam, zašto ne urade onako jednu tablu za svoju dušu samo odmahnu rukom i kažu ma pusti…
  Ne znam za ove iz Comic Rolla, ali Zoka i Mire sjajno crtaju pa valjda se prijave na konkurs. Sta je sa ovima iz galerije ?

 4. 12 Novembra 2007. u 10:29

  Generalna apatija, gola egzistencija i makljaže na utakmicama i prije istih.
  Život u sredini gdje ti roditelji misle kako kupiti hljeb sutra a kamoli nekakve ultra super vodene bojice. I haj da je to problem samo takvih mjesta kao što su Prijedor, Goražde, Srebrenica, Duvno itd. itd., nego je isto sranje SVUDA gdje pogledaš. A oni koji imaju sve, ne mogu biti kreativni ni za lijeka, odnosno ne da im se da nauče nešto od čega ne bi imali nikakve koristi i s čim ne bi mogli pokupiti nikakvu trebu i sl.

 5. 12 Novembra 2007. u 9:36

  Sta fali Ferriju ? Ili braći Di Vitto ? Nemojte tako 😦
  Salim se. Mozda je u pitanju to sto autori nece da crtaju Ili ih nedaj Boze nema ?
  Ili je ljenost ?

 6. 11 Novembra 2007. u 17:06

  OK – ima smisla!

 7. Flik
  11 Novembra 2007. u 15:14

  Objaviću ovdje odgovor koji smo poslali i Alemu:

  Konkurs smo ograničili na BiH zbog dva razloga:
  1) Htjeli smo stvoriti fer takmičenje gdje će svi takmičari imati iste (loše) uvjete da se pokažu. Pošto nam je situacija u državi malo ušljiva onda smatramo da će autorima mnogo značiti da su unatoč svemu “najbolji u državi”. Mislimo da bi takmičari iz BiH bili razočarani da pobjedu odnese neko iz susjednih zemalja ko ima odlične prodavnice slikarskog materijala i stripova u svom gradu. Kao “ja u mom gradu nemam asfalta na cesti ali se polomih crtajući a pobjedu odnese neko iz – – -” Zagreba, Beograda, Ljubljane…svejedno.
  2) Pošto planiramo najbolje radove nagraditi stripovima mali problem bi nam predstavljalo slanje težih pošiljki preko granice.

  Znaš i sama kako kod nas ima malo stripova za kupiti. Po drugim gradovima još i manje. I sada da napravimo takmičenje između Sakiba iz Zenice koji čita stripove objavljene prije 20 godina i nekoga iz Zagreba ko čita Marvelove i DC stripove. Između nekoga kome je pojam strip ilustracije crtež Ferrija (Zagor) i nekoga kome je pojam ilustracije rad Alexa Rossa ili Adama Hudgesa.

 8. 11 Novembra 2007. u 12:06

  Zasto ne mozete uvrstiti njegove radove??! Mislim, mozda radi za/u susjednoj drzavi, ali mozda je drzavljanin B&H?! Ili je to zato sto se profesionalno bavi stripom/ilustracijom -> koliko znam u konkursu nigdje nije stajalo da autori moraju biti amateri?!
  Hihi, po obicaju ja nisam skontala neki kljucni ociti razlog zasto … sorry… ali navedite ga please?!

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: