Početna > Tekstovi > Novi strip album u pripremi

Novi strip album u pripremi

12 Januara 2008.

Evo jedne dobre vijesti.
Momci iza internet stranica Najbolje.com i CrazyTwo.com pozivaju sve autore stripova iz Bosne i Hercegovine da slanjem svojih radova učestvuju u pravljenju strip albuma.

Stav svih onih koji misle da je ovo još jedna od onih priča gdje pošaljete radove a nikad ništa od objavljivanja ne bude, razuvjeriti ću tvrdnjom da su momci sa te stranice uspjeli objaviti strip “The King” u američkom strip magazinu Poltlatch. Sada žele objaviti cjelu svesku stripova i to domaćih autora. Vjerujem da svi vi imate stripove koje bi ste mogli objaviti stoga upalite svoje e-mail klijente i pošaljite ih na sljedeću adresu: go@crazytwo.com . Poželjno je da su to crno-bijeli radovi no ukoliko baš nemate nego obojene stranice pošaljite i njih.

Također, ako nekom nevjerovatnom slučajnošću radove prevodite na engleski pošaljite engleske inačice jer bi album bio izdat na engleskom govornom području.

Svi autori čiji stripovi budu iziskivali preradu na format ili prevođenje biće kontaktirani i ispravke neće biti učinjene bez suglasnosti autora.

Advertisements
Kategorije:Tekstovi
 1. 14 Januara 2008. u 15:07

  Iskreno, dosta toga ni mi ne znamo, tako da smo sva pitanja (i koja su nama pala na pamet i koja ste vi postavili) poslali Venesu na odgovor, a ako vam je mrsko čekati da preko nas čujete šta i kako, svakako se obratite momcima kad su nam tako fino dali svoj email.

 2. Inchy
  14 Januara 2008. u 12:28

  Hej, cao!:)))
  A, ima li kakav rok, obzirom da nista ne pise?
  Ili je dok ne dobiju ih dovoljno?

 3. 14 Januara 2008. u 11:40

  Pa momci su u Americi trenutno, pa je zato na engleskom…
  Ne brinite, obezbjedit ćemo svim autorima (a možda i široj poulaciji) njihov primjerak. 😉

 4. Rip
  14 Januara 2008. u 9:50

  ee. cekaj. a zasto na engeskom?

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: