Početna > Konkursi, Tekstovi > Dodjeljene nagrade za naj strip ilustraciju 2007

Dodjeljene nagrade za naj strip ilustraciju 2007

19 Januara 2008.

Danas su u prostorijama knjižare Zoro dodjelene nagrade i plakete učesnicima na natječaju za Najbolju strip ilustraciju 2007. Od planiranog druženja sa autorima malo šta smo i ostvarili jer su novinari doslovno okupirali knjižaru. Tako da ni fotografija sa manifestacije nemamo pošto smo bili preokupirani davanjem izjava.

Ono što vam možemo ispričati je da su (barem se mi nadamo), autori bili zadovoljni nagradama. Svi su dali izjavu za neku od televizija a i to je nešto (vjerovatno nisu ni razmišljali da će osvanuti na TVu dok su crtali radove). Nažalost, nismo stigli porazgovarati ni s jednim od njih i prokomentarisati radove i nagrade. Nadamo se da nismo nagradili djecu neprikladnim stripovima (bilo je tu svega – od Zagora do Heavy Metala) i da im roditelji neće oduzeti nagrade jer smatraju da su stripovi neprikladni.

Želja nam je da ove autore ili makar njihove radove vidimo i na idućim konkursima koje planiramo pokrenuti kao i na izložbama BH stripa.


S lijeva na desno: Amar ili Adnan Dizdar (ispričavamo se jer učesnike nismo stigli ni za ime pitati), Dženana Brkić, Merima Omanović, drugi brat Dizdar, moja tupava malenkost (Filip) i Nedim Sudić.

Plavokosa djevojčica u uglu je Amra Goro – a ovo pored je samo detalj najezde novinara.

Jedina fotografija cjelokupne atmosfere. Emir, u plavoj košulji, je u centru dešavanja.

Advertisements
Kategorije:Konkursi, Tekstovi
 1. none
  24 Novembra 2008. u 19:47

  jeste ba ofirini,a pogotovo ovi levati na slikama…

 2. 20 Januara 2008. u 19:33

  Ludilo 😀
  Šteta što je malo slika 😦

 1. 28 Oktobra 2008. u 9:45
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: