Početna > Tekstovi > ‘S3P’ izložba

‘S3P’ izložba

26 Januara 2008.

Mediacentar Sarajevo i Sarajevska skola stripa

Pozivaju vas na otvaranje izlozbe

 

‘S3P’

31. januara u 18.30h u Mediacentru Sarajevo

Mediacentar Sarajevo i Sarajevska skola stripa predstavljaju pedesetak radova strip crtaca novog pravca (new wavea) na izlozbi ‘S3P’ koja ce biti otvorena 31. januara u 18.30h u Mediacentru Sarajevo. Na izlozbi ce svoje radove predstaviti autori Majo Pavlovic, Elvir Jusufovic i Vedad Sabanadzovic, pokretaci i nekadasnji polaznici Sarajevske skole stripa.

Sarajevska skola stripa pocela je sa radom u februaru 2006. godine sa ciljem ozivljavanja strip-scene u gradu i  pruzanjem mogucnosti mladim ljudima da se ukljuce u siroki spektar aktivnosti iz oblasti edukacije, umjetnosti i kulture, da im se omoguci sto kvalitetniji zivot, uspostavljanje novih poznanstava i druzenje. Kroz ovu Skolu proslo je dvadesetak mladih ljudi, a trenutno Skola broji sest clanova, od kojih tri studenta  studiraju na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Svi/e zaniteresirani/e mogu se prijaviti u Sarajevsku skolu stripa  putem telefona 033 220 568 – Centar na Gorici, svaki dan 9.00h – 21.00h ili na slijedecu e-mail adresu: mayo@bih.net.ba

Izlozba ‘S3P’ ce biti otvorena do 15. februara.

Kontakti za dodatne informacije:

Masa Hilcisin
+387 33 715 840
masa@media.ba
Advertisements
Kategorije:Tekstovi
%d bloggers like this: