Početna > Akcija, Tekstovi > Opet o Berinu

Opet o Berinu

25 Marta 2008.

berin.jpg

Svi zainteresirani mogu pogledati ovaj komentar i u prethodnom postu o BH radiju 1, ali prenosim ga ovdje u cijelosti da ne trpamo u isti koš pozitivne i negativne stvari (il’ što bi ono rekla ministrica obrazovanja, kruške i jabuke):

dragi molji, neznam odakle da počnem

citiram:
ako u roku od 24 sata ne skinete informacije koje se odnose na moje ime po merickim zakonima pod koji spada i vas web sajt pokrenut cu krivicnu prijavu proyiv odgovornog lica

ja nisam nepismen pa da napišem merićkim umjesto amerićkim zakonima

drugo
imam više dobijenih nagrada nego svi vi tamo nacrtanih stripova
stripova – animacija jes jednako isto. znaju i poćetnicu
kao i vi dragamlada gospodo da je anima cija pokretni strip gospodo moja

drugo
dajem vam jos rok do ponoči da skinete sa vsaše lijepe strančice svaku rijeć
koja se o meni pisala!!!!!

u suprotnom cu pokrenuti krivčni postupak pretiv VAs draga moja gospodomalena
za vrijeđanje ličnosti

ps

pozdravite gosppodina iz mostara, jer znam da je jedan od vas

s poštovanjem

berin tuzlić

predsjednik udruženja animatora u BiH

A iskoristiću priliku odmah i da odgovorim:

Spoštovani gospodine “Tuzliću”,

Ne ulazeći u pismenost ovog komentara (koji, priznajem, možda i nije gospodina Tuzlića, jer je dosadašnja korespondencija išla preko viamedijinog emaila, a ovdje je komentar ostavljen sa adrese berintuzlic@yahoo.com), ako odete i pogledate email kojim sam Vam odgovorio na tu spornu poruku, koju smo od riječi do riječi citirali, vidjet ćete kakve ste nepismene pizdarije sastavili i poslali na našu adresu bez potrebe da vam ponovo šaljem iste. Još jednom, izvolite bukvalni citat:

Name: berin tuzlic
Email: berin@viamedia.ba
Website:

postovani
ako u roku od 24 sata ne skinete informacije koje se odnose na moje ime po merickim zakonima pod koji spada i vas web sajt pokrenut cu krivicnu prijavu proyiv odgovornog lica

berin tuzlic

Time: subota February 16, 2008 at 6:05 pm
IP Address: 89.146.145.245

Sent by an unverified visitor to your site.

Drugo, Vi možda jeste dobili nagrade i nagrade, ali to Vas ne čini čovjekom od integriteta, nego samo čovjekom koji nešto radi. Mi, kao mladi autori, tek trebamo da dobijemo priliku da izađemo u bijeli svijet a Vi sa svojim postupcima kao što je više puta spomenuti Java, tome višestruko smetate i svakim našim tekstom se mi ograđujemo od vaših postupaka koji bi se možda u budućnosti mogli naći u istom rangu kao naši uspjesi.

Treće, animacija nije pokretni strip isto kao što ni film nije pokretni strip. Malo pročitajte razmišljanja i rasprave na datu temu, pa onda uložite argumentovan stav a ne “to znaju i početnici”.

I četvrto, krivičnih prijava se ne bojim, kao što sam i ranije napisao, samo Vas molim da ne traćite moje i vrijeme suda sa prijavama i tvrdnjama koje zvuče kao parodija američkih pravnih sapunica. Unajmite advokata, pa se konsultirajte sa njim prije nego bilo šta drugo nastavite, jer vidite, svaka riječ koju napišete će završiti na internetu, a ko zna, možda i na TVu.

Duboko dirnut Vašim kontinuiranim dopisivanjem,

Emir Pašanović

Organizator Stripopeka Inicijative

Advertisements
 1. 2 Aprila 2008. u 8:50

  Ma razumijemo se, Blek, a Admire, sada reizdaju stare Blekove, davno je on prestao izlaziti u Italiji…

 2. admir
  1 Aprila 2008. u 12:09

  Blek ? Blek je jednom porazio dinosaurusa. Tada sam ga Emire prestao čitat… Jel to izlazi i danas ?

 3. 1 Aprila 2008. u 9:26

  Blek je Blek, nema dalje. Uostalom to je doticnom gospodinu dovoljno. Mislim da mu moj alter-ego ne bi puno vise znacio. Licno nemam nista protiv njega, ali mrzim sve ono sto on i ljudi kao on predstavljaju i nastojacu, kada god mogu, da takve ljude dovedem na mjesto gdje pripadaju (vrijedjanje takvih individua ne dozivljavama kao nepristojno i neeticki). Izjava da je bolestan (naravno, mislio sam na psihicko stanje) stoji. Samo bolestan covjek moze: zdusno braniti ideju plagiranja i ponositi se uradjenim, samo bolestan covjek moze fizicki napasti svoje radne kolege, samo bolestan covjek moze misliti da je rad Ozrena Pavlovica njegov…trebam li dalje?

 4. 31 Marta 2008. u 15:17

  A valjda da otkriješ svoj pravi identitet… mislio sam da je Blek Blek, da nema drugih imena…
  Sjećal se neko pravog imena Bleka Stene?

 5. 31 Marta 2008. u 10:50

  Sta znaci da se profiliram?

 6. 30 Marta 2008. u 2:24

  ih kad pocne da radi sta ce biti komenatara hahahah. mislim prvo treba naci mjesto gdje se kuca tekst pa onda pravopis, ma tesko je to za njega moj emire.

 7. 27 Marta 2008. u 12:58

  Bleče (ne znam smijem li tvoje pravo ime spominjati, vidiš da smo svi u opasnosti), možeš misliti šta će tek biti kada profunkcioniše berintuzlić blog. 😀

 8. 27 Marta 2008. u 10:32

  profiliraj se blek. koga zoveš bolesnim!!

 9. 26 Marta 2008. u 10:06

  Bolestan i neobrazovan covjek. Podsjeca me na lokalne karikature od politicara, s jednom razlikom sto se oni susprezu od komentara, valjda da ne bi bio toliko ocigledan njihov primitivizam i neznanje. Bolje je maloj plavoj kravi da ne komentarise i ostane bezobrazan. Ovako, pored toga sto je bezobrazan, ispada i priglup.

 10. 26 Marta 2008. u 3:15

  drage kolege, kako uvijek podrzavam komentare o berinu tuzlicu tako i sada. post smo dodali na blog.

  samo tako, no fear 😀

Comment pages
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: