Početna > Tekstovi > Izložbena sedmica

Izložbena sedmica

23 Aprila 2008.

Kakav početak sedmice! Do te mjere sam iscrpljen da ne znam gdje prije udaram, a kamoli šta je bitno reći.

Ali krenimo redom: šturo ali od srca, hvala svima koji su došli na otvorenje izložbe. Toliko smo i ja i Filip bili iznenađeni da smo lebdili i lebdimo na ovom nekom valu emocija sve od tada. Strip je generalno bio stvar koja interesuje neki uski krug istomišljenika, istovremeno prijatelja ili makar poznanika, i zaista nisam očekivao bilo šta više od onog što smo imali prošle godine.

Drugo, hvala gdinu. Ahmetu Muminoviću na časti koju nam je ukazao otvaranjem izložbe. Mislim da je jednu takvu legendu ex-yu stripa imati na svojoj strani značajnije od bilo koje druge pomoći koju smo uspjeli obezbjediti za ovaj događaj.

Nadalje, hvala Umjetničkoj galeriji BiH koji su nam izašli u susret i omogućili nam u onako sjajnom prostoru izložiti i ove godine autore koji drukčije ne bi mogli pokazati svoje radove. Već možemo reći da će ovaj vid saradnje postojati i u buduće, i da svakako namjeravamo vrlo brzo organizovati projekte barem u mjeri kao i do sada.

Napokon, last and least 😀 hvala autorima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Ja sve ovo radim ne zato što sam želim da promovišem svoje radove ili što razumijem kako vam je teško kada radite a niko ne zna za vas (štaviše, ljut sam na vas sve jer se samosažaljevate dok toliko stripova ostaje nenacrtano i toliko online portfolija čeka da se naprave), nego upravo jer cijenim rad i kreativnost i nastojim to motivisati na sve moguće načine. S toga, želim vam da dogodine zidovi u prizemlju budu premali za table koje ćete imati spremne za izložbu ili knjige ili časopise – ne zbog izložbe, knjiga i časopisa, nego zbog tih stripova.

U tom tonu, zovem sve stripaše, strip autore, strip čitače i strip entuzijaste da dođu u subotu 26.4.2008. godine u Skenderiju na zvaničnu promociju Stripopeke i 3. Makarska strip festivala od 14:30 do 15:30, ali i na nezvanično, neslužbeno, jednostavno prijateljsko druženje u prostorijama Umjetničke galerije BiH, isti dan u 18:00 sati.

Svako dobro,

Emir Pašanović

PS. Par linkova na slike (i video!) sa izložbe prije nego ugasim komp:

Inventura blog – hvala Enise – http://inventura-art.com/blog/?p=298

Video

UPPS.org.yu – hvala Peđa – Forum od svega pomalo

Advertisements
Kategorije:Tekstovi Oznake: , , ,
  1. admir
    25 Aprila 2008. u 11:49

    Ko se sažaljeva ? Nama je .. khm.. meni je dobro 😀

  1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: