Početna > Tekstovi > Auuu ovdje prašine!

Auuu ovdje prašine!

26 Avgusta 2008.

Ova Stripopeka.com postala je pravi zapušteni tavan. Hajde za početak da otvorimo krovni prozor – škriiip – tako, ovo je sad malo vedrija wordpress tema.

Hajdemo sada redom:
– Admir je završio Minju, u redu, to ide ovamo u kutiju…
– Ines je našla posao kao ilustrator u Sarajevo Publishing-u iako ne mogu da nađem njenu knjigu u ovom katalogu
– Hajra i Filip su radili ilustracije za neku emisiju Omladinske Informativne Agencije, ali ni toga nema nigdje online…

Dobro, toliko o čišćenju starih novosti. Ima li šta novo?
U septembru u Sarajevu ćemo imati jednu zajedničku izložbu strip autora iz Italije i BiH. Za sada neka ove informacije pokrivene negdje u čošku pošto još uvijek sve dogovaramo ali znajte da će to biti jedan veoma zanimljiv vikend sa mnogo interesantnog sadržaja za učesnike, goste, izlagače… Dobro, neće biti kao “Porodični dan” u Vilsonovom Šetalištu ali po kvaliteti biti će odmah ispod.

U cilju promocije našeg milog mjesta življenja, Emir i Filip su uradili strip “Upamti Sarajevo” iz kojeg je ova tabla. Strip je urađen po narudžbi za magazin iz Italije tako da dok isti ne objavi strip ne možemo vam ga pokazati u cjelosti.

Nakon Denisa Dupanovića i Filipu je ukazana čast da učestvuje na serijalu “Vekovnici”. Zahvalnice za ovu promociju BH stvaralaštva idu Marku Stojanoviću, scenaristi serijala, koji je prepoznao talenat naših autora i uključio ih u ovaj… pa moglo bi se reći najveći projekat strip-crtača na ovim područjima.

Kako ne bi ste pomislili da uz sav ovaj nerad, er, rad, da uz sav ovaj rad samo sjedimo na lovorikama najavljujemo da već radimo na konkursu za strip ilustraciju te na pripremi iduće izložbe BH Stripa (koliko ovo, 8 mjeseci ranije?).

Kategorije:Tekstovi Oznake: , , , ,