Početna > Konkursi, Tekstovi > Konkurs za najbolju strip ilustraciju 2008

Konkurs za najbolju strip ilustraciju 2008

28 Oktobra 2008.

U sklopu svojih godišnjih aktivnosti Stripopeka inicijativa, neformalna družba crtača i čitača stripova Bosne i Hercegovine, drugu godinu za redom pokreće konkurs u kojem od svih kreativnih crtača, ilustratora i slikara tražimo da nacrtaju omiljene likove iz stripova.

Želja nam je da popularizujemo strip u Bosni i Hercegovini – kako među čitaocima tako i među crtačima. Godišnje održavamo dvije manifestacije vezane za stripove a to su Izložba BH strip crtača koja se tradicionalno održava početkom godine i Izbor za najbolju strip ilustraciju godine koji se održava zadnja dva mjeseca u godini.

Ovo je također drugi izbor za najbolju strip ilustraciju a o tome kako je konkurs protekao prošle godine možete pročitati ovdje:

Pobjednici konkursa za najbolju strip ilustraciju 2007
Dodjeljene nagrade za najbolju strip ilustraciju 2007

Ovim konkursom želimo podstaći naše sugrađane da se okušaju u ilustrovanju likova iz stripova kako bi pokazali da strip kultura živi i dalje. Također smatramo da je ovo odlična prilika da se pokažu dostignuća naših ilustratora. Ne tražimo od autora da crtaju stripove (za to je predviđena godišnja izložba stripa) već samo ilustracije strip junaka. Ove godine ti likovi bi trebali biti super junaci jer su upravo oni tema konkursa.

Znači, dok god lik ima super moći – ilustracija njega je dobro došla. U bilo kojoj pozi, u bilo kojoj situaciji, u bilo kojoj tehnici. Autore ne ograničavamo tehničkim mogućnostima – pravilnik konkursa je otvoren za sva eksperimentisanja sa predstavljanjem lika. Jedino ograničenje je da sam autor bude državljanin Bosne i Hercegovine.

Najbolji učesnici će osim plaketa dobiti i prigodne nagrade – kao i prošle godine i djelimo kolekcije stripova.

Pravilnik konkursa možete pogledati ovdje (PDF dokument)
Pravilnik konkursa

Advertisements
Kategorije:Konkursi, Tekstovi
 1. 28 Oktobra 2008. u 15:45

  Hm. Valja pokušati 😀

 2. Flik
  28 Oktobra 2008. u 12:57

  Dobro, ne mora baš bolja od ove iznad. Ali bolja od konkurencije mora biti 🙂

 3. 28 Oktobra 2008. u 10:52

  Pogledaj u Dashboardu pingback koji si napravio sa ovim linkovima na prethodne postove. To je jedan pravo dobar trik da što prije izađeš u google results jer google čeka da imaš što više aktivnosti na blogu i određeni broj postova prije nego te počne uključivati u rezultate, pa kad započinješ novi blog/stranicu, pingbacks su sjajni ako nećeš ili nemaš na koju drugu stranicu da linkuješ.
  Inače, navalite narode, svježi stripovi! Cijena? Prava sitnica, samo nacrtajte bolju ilustraciju od ove iznad…

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: