Početna > Konkursi, Tekstovi > Konkurs za 3. izložbu BH strip crtača

Konkurs za 3. izložbu BH strip crtača

2 Februara 2009.

Opet je to vrijeme godine – vrijeme kada otvaramo konkurs za izložbu BH strip crtača. Dakle,

Treći put zaredom, STRIPOPEKA Družba BH crtača i čitača stripova otvara svoj godišnji

KONKURS

za Treću izložbu BH strip crtača, Sarajevo 24.4. – 30.4.2009. godine

U konkursu postoje samo dva ograničenja. Prvo je da su autori državljani Bosne i Hercegovine. A drugo da svojim radovima ne vrijeđaju nikoga po bilo kojoj osnovi.

Sve ostalo (a to znači sve ostalo) je dozvoljeno. Strip je medij koji je slavu stekao nesputanim grafičkim prikazom svih mogućih žanrova i želimo autorima dati do znanja da niti jedan od njih neće biti cenzurisan.

Radovi kojima konkurišete za ovu izložbu moraju biti drugačiji od prošlogodišnjih. Ponavljanja radova nema sem ukoliko ste na prošloj izložbi predstavili prve stranice stripa koji ste završili u ovoj godini.

Kao i prošle godine, i ove imamo temu izložbe/konkursa. To znači da svi prijavljeni radovi moraju imati veze sa ovom temom. Znamo da crtači mrze crtati na zadanu temu ali ipak smatramo da je tema prilično široka i da neće imati problema da nađu prikladan rad. Ili smisle priču i nacrtaju jedan za izložbu.

Tema ovogodišnje izložbe je:

„Grad“

Dakle, na konkurs možete poslati svoje likovno predstavljanje teme u bilo kojem obliku – želite li prijaviti naučno fantastični noir strip ili priču o zaljubljenim likovima – dok god se radnja dešava u gradu radovi su prikladni. Sa druge strane, želite li prijaviti strip u kojem je cio grad robot (poput Robotecha) te tako grad više nije mjesto dešavanja nego glavni lik – i takva interpretacija ideje je dobrodošla. Uslov je dakle da je vaš strip moguće opisati sa riječi “grad”.

Mi bi smo željeli dobiti što duže stripove. Ukoliko ste u mogućnosti prijaviti strip od preko 10 stranica na konkurs mi ga nećemo cenzurisati i skraćivati. S druge strane, ako vaša ideja staje na jednu stranicu i to ćemo prihvatiti. Ograničenja na količinu svih radova nema i niti jedan kvalitetan rad neće biti izostavljen nauštrb drugog.

Dimenzija radova je proizvoljna – od onih minijaturnih do ogromnih. Crtačka tehnika je također proizvoljna. Možete crtati na čemu želite čime želite. Broj prijavljenih radova po autoru je neograničen.

Od autora ne tražimo originalne radove već kvalitetne kopije ili, još bolje, skenirane radove. Radove koji budu poslani u neupotrebljivom formatu nećemo uvažiti bez obzira na kvalitetu likovnog izraza autora. Stoga, molimo vas, skenirajte ih u što većim rezolucijama – ne brinite ako zbog toga radovi budu “teški” par megabajta jer nam ih možete dostaviti na CDu.

Radove možete slati na adresu.

Stripopeka
Za Treću izložbu BH strip crtača 2009
Ivana Gorana Kovačića 12.
71000 Sarajevo

Skenirane radove u rezoluciji od 300 dpi možete poslati na CDima na gore naznačenu adresu ili putem e-maila na adresu stripopeka@gmail.com.

Na poleđini radova obavezno napišite vaše ime i prezime, adresu i neki vid kontakt informacije (telefon i/ili e-mail). Ne bi bilo fino da na izložbi piše “nepoznati autor” ispod vašeg rada pa stoga provjerite da li ste potpisali svoje radove.

Rok za slanje radova je 03. april / travanj 2009. godine!!!

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na telefon 062 692 478 ili putem elektronske pošte na adresu stripopeka@gmail.com.

Advertisements
 1. 10 Februara 2009. u 11:23

  Joj, tek danas ovo vidio. Evo, danas ću to napraviti 🙂
  Ako nije ko prije mene već 😀

 2. 7 Februara 2009. u 21:57

  Ajde Admire napravi, ja imam sada drugog posla, mada što reče Hajra, ne bi bilo loše da stripopeka ima svoj account.

 3. hajrarara
  7 Februara 2009. u 21:34

  Mislim da mora stripopeka imati stranicu ili grupu na fejsbuku -> pa onda admin creira event.

 4. 7 Februara 2009. u 10:56

  Hoćeš da ja napravim event, ali tek kad se vratim s posla ( na kojem je Fejs zabranjen ) ?

 5. 7 Februara 2009. u 10:21

  Poslao sam vam preko Facebooka, pa forwardujte kome mislite da bi nešto uradio. 🙂
  Nisam uspio skontati kako napraviti event… :S

 6. 7 Februara 2009. u 7:53

  dobra ideja.

 7. hajrarara
  6 Februara 2009. u 23:17

  postavite ovu obavjest na facebook – mislim da bi gomila mojih kolega sa svih mojih pet generacija se okusala u stripu povodom ove teme!

 8. lutheromight
  5 Februara 2009. u 16:58

  Zvuci interesantno!!!..mozda i uradim nesto.

 9. 4 Februara 2009. u 9:25

  Baš kul 😀

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: