Početna > Radovi, Tekstovi > Aida crta mangu!

Aida crta mangu!

23 Februara 2009.

Ovo će sad djelovati kao da pariramo Ines i njenim radovima ali nije. Uistinu! Ines je prva djevojka iz BiH koju smo upoznali preko njenih crteža inspirisanih manga stripovima i sada, skoro dvije godine kasnije, upoznajemo drugu.

Njeno ime je Aida Fazlić i ostali smo bez teksta kada smo vidjeli crtež koji nam je poslala kao najavu stripa za konkurs.

Shvatićete naše oduševljenje kada pogledate galeriju pristiglih radova sa prošlogodišnjeg Konkursa za najbolju strip ilustraciju. Te mange i Aidine mange su kao toliko različite… Kao da crtači nisu imali uzor u istom stilu crtanja!

Ko je Aida Fazlić?

Ona je mlada autorica (rođena je 1989. godine) iz Travnika koja je nedavno završila srednju školu. Pored japanskih stripova veliki je zaljubljenik u anime. Njeni omiljeni stipovi ili u ovom slučaju mange su: Death note (Takeshi Obata ) i Air Gear (Oh! great). Svoju ispiraciju crpi od svog doživotnog idola Ogure Ito ili Oh! great.

Trenutno radi na svom prvom stripu “Dream Town” koji će, kad bude gotov, biti postavljen na njenoj Deviant Art stranici (kao i njeni dosadašnji radovi).

Nadamo se da će makar jedna strana stripa biti gotova do 4. aprila te da ćemo 3. izložbu BH strip crtača obogatiti i Aidinim radovima!

Advertisements
Kategorije:Radovi, Tekstovi
 1. 2 Marta 2009. u 17:36

  Pravo Emire kažeš 🙂
  Al.. super ovo izgleda 🙂

 2. 27 Februara 2009. u 12:13

  Dokle god se muški strip crtači na podignu na odbrane svoju čast, cure rulaju!
  Mada, muški crtači ne znaju podići guzicu da nacrtaju strip a kamoli nešto drugo. 😀 😀 Čast izuzecima koji potvrđuju pravilo. 😉

 3. Ines
  26 Februara 2009. u 23:04

  Ehh… Pa kada zensko nacrta strip!:D:D:D

 4. 24 Februara 2009. u 21:21

  Bravo Aida!

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: