Početna > Tekstovi > Ženski strip na balkanu

Ženski strip na balkanu

19 Marta 2009.

kolazOve godine će svjetlo dana (i domova brižnih kupaca) ugledati knjiga “Ženski strip na Balkanu”. U ovoj knjizi, koja govori o strip autoricama (i stripovima autorica) sa područja balkana naći će se i osvrt na našu Ines Dedović (čiji strip Sara čitate svake sedmice na ovom blogu).

Evo šta sama autorica knjige, Irena Jukić Pranjić, kaže o istoj.

Knjiga će imati 426 stranica, od kojih će otprilike pola biti u boji. Kad već govorim o brojkama, pretpostavljam da će težiti oko 4 kg. Ilustracija za naslovnicu je rad Nine Bunjevac i prikazuje ženu koja veze goblen s likom Miki Mausa.
Knjiga će predstaviti 21-u autoricu, pa će se u njoj naći stripovi
Magde Dulčić Todorovski, Ljubice Heidler, Helene Klakočar Vukšić , Ivane Armanini, Ivane Guljašević Kuman, Sare Divjak, Sonje Gašperov, Dunje Janković, Irene Jukić Pranjić, Ivane Pipal (Hrvatska), Mine Žabnikar, Tanje Komadina (Slovenija), Nine Bunjevac, Bojane Dimitrovski, Maje Veselinović, Ivane Filipović, Nede Dokić, Biljane Malešević (Srbija) , Ines Dedović (Bosna i Hercegoina), Eveline Daneve-Rajninger (Bugarska) i Ande Culisir (Rumunjska).

Ono što nas posebno raduje je i najava o mogućoj promociji knjige i u Sarajevu:

Nakon zagrebačke promocije knjiga će se predstaviti i u Osijeku i Makarskoj, zatim u 11. mjesecu na Beogradskom festivalu stripa, a planiram organizirati predstavljanja i u Ljubljani, Sarajevu i Pančevu. Nadam se da će se broj promocija povećati, jer mi se čini da bi ova knjiga morala zainteresirati kulturne institucije u mnogim gradovima.

Kategorije:Tekstovi
 1. irena
  24 Marta 2009. u 10:35

  Hvala na podršci, baš lijepo od vas. Naravno da ću prihvatiti vašu pomoć u organizaciji, drago mi je da ste je ponudili. Biti ćemo u kontaktu. Baš se veselim što ću Sarajevo upoznati kroz kolege-stripaše – to je grad u kojem sam željela studirati ali sam se rodila prekasno – ili prerano – definitivno u krivo vrijeme.

 2. 20 Marta 2009. u 0:07

  Super vijest, a vidim i da je Fibra.hr izdavač.
  Inače, Ines, žalila si se kako ne pišeš ne pišeš pa onda kilometarski post. Pokušaj da na ovakvim vijestima nabiješ rejting. 😀
  I da, pošto ćeš biti u kontaktu s Irenom, sjeti se upitati ako mi možemo kako pomoći u organizovanju prezentacije u Sarajevu.
  Irena, ako čitaš naš blog, nemoj čekati email, samo javi kada se bude trebalo organizovati. 😉

 1. 17 Marta 2010. u 16:19
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: