Početna > Akcija, skola stripa > Poziv za upis – KAPOW! škola stripa

Poziv za upis – KAPOW! škola stripa

2 Maja 2009.

Stripopeka družba bh. strip crtača i čitača ovim putem upućuje poziv mladim sarajkama i sarajlijama: učlanite se u rad nove škole stripa slikovitog naziva KAPOW! Tu ćete imati priliku upoznati se sa svim detaljima procesa kako strip nastaje, tj. kako strip treba crtati, pisati, čitati, istraživati i sl.

Školu stripa će moći pohađati već od kraja maja/svibnja 2009. godine mladi uzrasta između 14 i 23 godine. Predavanja će biti održavana dva do tri puta mjesečno (zavisno od broja polaznika) u prostorijama Schüler Helfen Leben (SHL – Učenici pomažu život) kuće u Sarajevu, adresa Lepenička 89 (Ilidža).

Budući polaznici nam trebaju dostaviti svoje ime i prezime, običnu ili e-mail adresu, godište i školu/ fakultet koji pohađaju na jedan od dole navedenih načina do 24.5.2009. godine. Svi polaznici koji uspješno završe program škole u trajanju od 6 mjeseci će na kraju dobiti prikladne diplome, kao i vrijedne nagrade za uloženi trud i rad. Ukoliko se prikupe potrebna sredstva, takođe postoji mogućnost da najbolji radovi polaznika budu okupljeni u zajednički album, kojim će se moći prezentirati široj publici kako u BiH, tako i šire.

Zbog ograničenja kapaciteta škole, broj učesnika je ograničen na petnaest. Stoga, požurite i prijavite se što prije!

S obzirom da je karakter ove škole neprofitan, prijava i pohađanje nastave su u potpunosti – besplatni! Sav radni materijal (crtaći pribor, skripte i sl.) kao i predavači će biti obezbijeđeni polaznicima u potpunosti bez naknade!!!

Bilo da ste budući polaznik ili vam samo treba više informacija o KAPOW! školi stripa, možete nam se obratiti putem telefona na broj 062/692-478, e-mailom na stripopeka@gmail.com ili putem kontakt obrasca na našoj web stranici http://www.stripopeka.com .

 1. Aida
  5 Maja 2009. u 12:18

  Ooooj!!!To sve zvuci super ali ja nemam blage veze sad gdje je tacno ta SHL kuca….ali snacu se nekako.
  Dolazim 100% i ovaj put cu se docepat te diplome ili ce bit krvi.

  • 5 Maja 2009. u 14:53

   Dogovorit ćemo se o prijevozu do dole, ako ne bude nekih drugih premještanja, jer i nama više odgovara da imamo prostor u Centru negdje… sad za sad je ovako…

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: