Početna > Konkursi, Tekstovi > Idemo i ove godine osvojiti nagradu!

Idemo i ove godine osvojiti nagradu!

8 Juna 2009.

Otvoren je konkurs za prijavu radova na “Balkansku smotru mlasih strip autora”. Prošle dvije godine autori iz BiH su osvajali nagrade te se nadamo se da će i ove godine crtači spremno odgovoriti na konkurs. A bilo bi ljepo i još jednu nagradu pokupiti.

Evo šta kažu organizatori:

reklama-za-smotru-latinicaOve godine Leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan” koja radi u okviru Leskovackog Kulturnog Centra organizovaće po jedanaesti put manifestaciju “Balkanska smotra mladih strip autora”. Manifestacija će se odigrati 17-19. jula 2009. u prostorijama Leskovačkog Kulturnog Centra, Narodnog Muzeja u Leskovcu i Biblioteke “Radoje Domanović”.

Smotra ce i ove godine biti nagradna, pa će najbolji u kategorijama mladog strip crtača, ilustratora, strip scenariste i strip teoretičara na prostoru Balkana dobiti plakete sa likom Nikole Mitrovića Kokana, a dodeliće se i četiri dodatne diplome u sve četiri kategorije… Diplomu će dobiti i najbolji debitant, a dodeliće se i plaketa za doprinos srpskom stripu. Svi pristigli radovi biće izloženi u velikoj galeriji Leskovačkog Kulturnog Centra u Leskovcu i njihovi autori će autori dobiti zahvalnice za učestvovanje na smotri kao i biti pobrojani u katalogu koji će svaki učesnik dobiti. U sklopu same manifestacije koja ce trajati tri dana, održaće se nekoliko predavanja, javni cas crtanja u holu Kulturnog Centra, projekcije animiranih, igranih i dokumentarnih filmova, promocija nekoliko strip časopisa (iz zemlje ali i iz inozemstva) i knjiga o stripu, a biće neizostavno i tribina, javnih intervjua te okruglih stolova.

Što se propozicija za učestvovanje u takmičarskom delu tiče, one su sledeće: pod terminom mladi autor podrazumevaju se oni autori mlađi od tridest godina, i svi koji ispunjavaju taj osnovni uslov slobodni su da svoje radove u bilo kojoj od četiri kategorije podnesu na uvid žiriju, ili kao materijal za izlaganje (izlagati mogu i stariji autori, ali oni neće ući u konkurenciju za dodelu nagrada). U kategoriji ilustracije moguće je konkurisati kako ilustracijom u boji, tako i crno belom ilustracijom, a strip scenarije i teorijske tekstove treba slati otkucane, ili pak podneti gotove i završene stripove koji su po scenarijima nastali.

Ovim se upućuje i poziv za učestvovanje svim mladim strip autorima, školama i radionicama stripa koje deluju na prostoru Balkana; Leskovačka škola stripa će se potruditi da bude što je moguće bolji domaćin svim gostima.

Vazna napomena: Radove treba slati na sledecu adresu:
Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“
Leskovački Kulturni Centar
Trg Oslobođenja 101
16000 Leskovac

najkasnije do 10.07.2009. godine. Originali su poželjni, ali je moguće slati i kvalitetne kopije.

Dodatne informacije moguće je dobiti na no.dice.man@gmail.com

Kategorije:Konkursi, Tekstovi
 1. Aida
  17 Juna 2009. u 20:49

  Ovo zvuci super….ali meni ipak treba tablet za ovako nesto ( a i vecina bi se slozila ).Za kvalitan i fino obojen strip ipak treba raditi u photoshopu a skener ubija kvalitet.
  Pitanje: Je li dozvoljeno radit stip samo na kompu ,pa da se kasnje samo prosljedi link?

  • 19 Juna 2009. u 16:52

   Hmm, ja baš i nisam kompetentan da ti odgovorim na ovo pitanje. Najbolje d anapišeš pismo Marku na gore naznačenu adresu. On će ti znati reći tačno kakve radove možeš poslati.

 2. 16 Juna 2009. u 13:13

  pa zar se ne može slati emailom ;(

 1. 21 Jula 2009. u 8:55
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: