Početna > Tekstovi > Vau, treći put za redom osvajamo nagradu!

Vau, treći put za redom osvajamo nagradu!

21 Jula 2009.

_posterKada sam pisao naslov članka Idemo i ove godine osvojiti nagradu! nisam ni mogao zamisliti da ćemo to i uraditi. Ali jesmo.

Okej, nismo mi ali jeste Denis Dupanović iz Bihaća. No, kao državljanina Bosne i Hercegovine, to ga čini trećim uzastopnim pobjednikom na Balkanskoj Smotri Mladih Strip Autora iz ove države. I to je sjajno!

Denis je ove godine osvojio plaketu (1. mjesto) za strip tablu. Sada možemo reći “bilo je za očekivati” jer otkako smo vidjeli njegove radove prije tri godine smatramo da Denis crta nevjerovatno dobro. Tako da mu od srca čestitamo. Kao i svake godine, i ove se nadamo da će neko od izdavača konačno početi i objavljivati nešto od stripova domaćih autora.

Inače, smotri su ove godine prisustvovali Miroslav Slipčević (prošlogodišnji dobitnik diplome za najbolju strip tablu), moja malenkost (Filip Andronik, prepretprošlogodišnji dobitnik plakete za najbolji strip scenarij) te Enis Čišić sigurno jedan od budućih pobjednika. Radove su osim ovog trojca predstavljali i Boris Stapić, Ines Dedović i Alisa Kopić. Iako je bilo malo… dobro, malo više… okej, nesnošljivo vruće… biti u društvu najboljih strip autora iz regije je bilo toliko inspirativno da se niko nije obazirao na znoj koji nam je svima curio sa čela i kapao na radove (čineći novu tehniku tuša laviranog znojem hehe). Uz izložbu radova poslanih na konkurs organizatora u Leskovcu je održana i izložba Bugarskog stripa – kako ti momci i djevojke dobro crtaju! Do par godina su bili u istoj strip apatiji kao i mi ali su putem interneta došli do uvida u svjetsku strip scenu i uveliko grabe da je sustignu.

Unatoč problemima sa organizacijom, i najave organizatora da se smotra neće održati iduće godine (hmm, otkud mi je to poznato… ah da, ni mi nećemo održati izložbu iduće godine) nadamo se da nisu u potpunosti odustali od ove manifestacije jer bi smo se vrlo rado vratili u Leskovac.

radovi Denisa Dupanović na izložbi u Leskovcu

 1. hajrarara
  23 Jula 2009. u 17:31

  Jeeeeeeeeeeeeeeee!!
  Čestitam Denise !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 22 Jula 2009. u 5:59

  Dakle još jedna. Oh, tako je dobro biti Bosancem 🙂 Sja-J-No 🙂

 3. 21 Jula 2009. u 15:05

  Mada ne spadam u kategoriju koja se takmicila na smotri, bio sam prisutan u svojstvu clana zirija koji nije imao nikakve dileme ko je najbolji crtac ove godine.

 1. 21 Decembra 2009. u 12:44
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: