Početna > Konkursi, Tekstovi > EUphoria konkurs za kreativne radove

EUphoria konkurs za kreativne radove

24 Jula 2009.

Osim što portal RadioSarajevo.ba sjajno izgleda imaju i primamljiv konkurs – EUphoria konkurs za kreativne radove.

U dvije rečenice to je konkurs na koje možete poslati svoje radove urađene u nekom od gomilu preporučenih medija, uključujući i strip naravno, na temu Evropske unije i Bosne i Hercegovine. Da, znam da tema nije najmaštovitija (zašto niko ne nudi temu “potjera automobilima i Bosna i Hercegovina” ili “invazija vanzemaljaca i Bosna i Hercegovina”?) ali su nagrade primamljive (iPod, kamp oprema i na kraju plaćeno putovanje u Evropu).

Evo šta kažu organizatori:

RadioSarajevo vam predstavlja Konkurs koji je otvoren za sve kreativce i one koji se tako osjećaju.

EUphoria konkurs za kreativne radove traje do 20. decembra 2009. U obzir dolaze sve autorske forme koje se mogu objaviti na portalu www.radiosarajevo.ba:

1. Kratka priča, reportaža, druga literarna forma
2. Fotografija
3. Poezija
4. Strip
5. Pjesma ili druga muzička forma
6. Video
7. Dizajn
8. Tema ili komentar na podforumu Eu.phoria
9. Twitter poruka
10. Nešto deseto…

Tema kreativnih radova je individualni stav i promišljanje takmičara o Evropskoj uniji i poziciji Bosne i Hercegovine u procesu pridruživanja EU. Kroz prijavljene radove, autori mogu odgovoriti na pitanje šta je za njih EU.

Žiri će ocjenjivati kreativnost, originalnost, koncept, izvedbenu vrijednost, ideju i poruku rada . Članovi žirija ocjenjivat će na osnovu svoje stručnosti, znanja, subjektivnog doživljaja i objektivnih elemenata.

Stručni žiri čine: Boro Kontić, Damir Šagolj, Melina Kamerić, Peđa Kojović, Dino Ćatović i Bojan Hadžihalilović.

Svakog mjeseca se nagrađuju autori najbolji radova. Mjesečne nagrade su:

1. iPod Shuffle;

2. Izletnički komplet (termo-izolirni ruksak sa posuđem za piknik, ekološka ručna svjetiljka i deka);

3. Forumaški komplet (termos šolja za tople napitke, deka).
Organizator ima pravo svakoga mjeseca podijeliti i utješne nagrade, maksimalno 5 mjesečno.

Glavna nagrada konkursa je studijsko putovanje u evropsku prijestolnicu. Ime i prezime glavnog pobjednika bit će objavljeno do 27. Decembra.

Glavnu nagradu može dobiti samo državljanin Bosne i Hercegovine sa stalnim prebivalištem u BiH. Državljani drugih zemalja mogu dobiti neku od mjesečnih nagrada, samo ukoliko navedu valjanu poštansku adresu u BiH na koju se može poslati nagrada. Svi ostali mogu učestvovati u konkursu kako bi njihov rad bio objavljen na portalu, ali se ne natječu za nagradu.

Pravila učestvovanja (ukratko)
Za učešće na konkursu učesnik mora svoje radove poslati na adresu konkurs@radiosarajevo.ba , najkasnije do 20.12.2009. u 10 sati.

Svaki učesnik može predati neograničeni broj radova, a svaki se od njih razmatra kao samostalan rad.

Radovi moraju biti na jednom od službenih jezika u BiH, odnosno, ukoliko koriste neki strani jezik, takmičar mora poslati i prijevod na jedan od službenih jezika u BiH.

Radovi ne smiju prelaziti težinu od 15 Mb po jednoj e-mail poruci. U slučaju da je rad veći, potrebno je najprije kontaktirati organizatora na navedenu adresu i dogovoriti distribuciju rada.

Organizator ima pravo diskvalificirati radove koji prema njegovom sudu imaju neprimjereni sadržaj. Radovi sa neprimjerenim sadržajem neće se objaviti na portalu i isključuju se iz takmičenja.

U slučaju da autor želi konkurisati sa temom ili komentarom na forumu ili twitter porukom, kopiju objavljene teme, komentara ili poruke mora poslati e-mailom na gore naznačenu adresu pod istim uslovima kao i za ostale radove. Rejting na forumu i broj objavljenih postova nisu kriterij za ocjenjivanje rada.

Detaljna pravila konkursa nalaze se na web sajtu www.radiosarajevo.ba

Bez obzira da li ste eurofan ili euroskeptik; da li pripadate lijevoj, srednjoj ili desnoj orijentaciji ili vas politika ne zanima; bez obzira na vaš nacionalni, vjerski, kulturni, seksualni identitet; bez obzira da li ste pristalica vegetarijanstva ili volite ćevape… Evropa je ideja o kojoj svi imamo svoj stav. Podijelite ga sa drugima. zabavite se, osvajajte nagrade!

RadioSarajevo, 90,2FM

www.radiosarajevo.ba

Kategorije:Konkursi, Tekstovi Oznake: , , ,
  1. 25 Jula 2009. u 8:51

    Kako maštovito.

  1. 29 Avgusta 2009. u 8:53
  2. 29 Avgusta 2009. u 8:50
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: