Početna > Radovi, Tekstovi > ‘Tice

‘Tice

26 Avgusta 2009.

Od juče na portalu RTV TK pa u naredna 24 dana možete pratiti strip jednostavno nazvan ‘Tice, koji svojom strukturom odskače od uobičajenih web stripova, dok pričom zalazi u neke poprilično zamršene situacije u kojima se glavni junak nekog stripa može naći.

Dnevno će biti objavljena po jedna stranica stripa, prikladno nazvanog ‘Tice, u kojem ćete pratiti avanture običnog čovjeka koji želi učiniti nešto drugačije u svom životu nakon mnogo vremena potrošenog uz filmove. Upakovane su tu i legende iz autorovog zavičaja, koje se ne mogu nositi sa modernim svijetom koji je izgubio pojam za strah. Sam strip je dio jednog projekta, nastao kao adaptacije istoimene priče objavljene na facebook-u sa kojom nema neke dodirne veze, kao ni sa filmom, koji je sasvim drugačije zamišljen u odnosu na priču ali i na sam strip.

O da, likovi su tu i tamo pomenuti, no ‘Tice će vas svakako iznenaditi svojom zaigranošću i opuštenom temom uz jednostavnu poruku koju vam nećemo otkriti u ovom tekstu već ćemo vas uputiti na praćenje stripa u naredna 24 dana (a možda i više) i uživanje. Jedna stranica dnevno uz jutarnju kafu ili relaksacija nakon dolaska kući – ‘Tice su tu. Nije to sad Bog zna kakvo umjetničko djelo, ali je barem ljudima koji su tu zaboli nos prije vas – zabavna.

A ko su ‘Tice, zašto ih naš junak traži i kakva je to zapravo priča… pa saznajte sami.  Evo link a i mi na Stripopeci ćemo se potruditi da vam tokom naredne sedmice isporučimo svježe nasječenih stranica iz D.K.Minje. 🙂

CLICK NA ‘TICE

Advertisements
Kategorije:Radovi, Tekstovi Oznake: , ,
  1. 2 Septembra 2009. u 15:36

    Ne sviđa mi se format i odmah su stavili prvih 8 stranica iako to nije tako najavljeno. Imaš li informacije od nekih novih čitalaca šta misle?

  1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d bloggers like this: