Početna > Konkursi, Tekstovi > Knjiga ljubavi / The Book of Love

Knjiga ljubavi / The Book of Love

17 Septembra 2009.

S vremena na vrijeme nas iznenade ovakvi e-mailovi:

Poštovani,
moje ime je Stipe Odak i jedan sam od urednika “Autsajderskih fragmenata”, časopisa za znanost, kulturu i umjetnost koji izlazi pri Institutu Vlade Gotovca u Zagrebu. Cilj našeg časopisa je okupljanje priznatih svjetskih umjetnika i stručnjaka te perspektivnih studenata i mladih autora oko neke zajedničke teme koju se želi obraditi pod inovativnim i originalnim vidovima.

Tema aktualnog projekta je “Knjiga ljubavi/The Book of Love”. Kako je ljubav univerzalna, a opet uvijek iznenađujuća tema željeli bismo na jednom mjestu nove i osvježavajuće poglede na ljubav, i to pod različitim aspektima. Željeli bismo taj svevremenski fenomen prikazati u novom svjetlu. Uz znanstvene članke, eseje, književne radove, voljeli bismo uključiti i jedan dio radova ostvarenih u suvrenim i popularnim žanrovima, a strip na tom polju definitivno prednjači.

Stoga bih Vas ovim putem htio zamoliti da pokušate ovu obavijest proširiti među svojim članovima. Nadamo se da je određen broj njih već obrađivao ljubav pod nekim “novim” vidom, a možda će nekima ovaj prijedlog potaknuti maštu.

Rok za predaju radova je 20.10.2009. godine, a to je moguće obaviti putem e-maila na moju osobnu adresu ili na službenu adresu Instituta: ured (ludo a) institut-gotovac.hr. Mi bismo bili vrlo radosni ako bismo neke od radova mogli objaviti u slijedećem izdanju našeg časopisa koje izlazi krajem godine.

Puno pozdrava,

Stipe°

Definitivno zvuči zanimljivo, ali još nismo provjerili uvjete objavljivanja, pa ako budete pisali sa svojim stripovima raspitajte se i o tome. O institutu i njegovom nastanku možete više pročitati ovdje ili sami potražite na Google-u više informacija. Osobna e-mail adresa gospodina Odaka je (izmiješana da prevarimo spambote): stipe.odak (ludo a) gmail.com.

Sretno u radu i povratku s odmora.

FOLLOW UP: Više informacija od gdina. Odaka.

Što se tiče ograničenja stranica, ne bismo htjeli radit neke snažne udare na umjetničku slobodu, ali su nam za objavljivanje ipak najprikladniji kratki stripovi, do 5,6, maksimalno 10 stranica. Osim tih standardnih oblika stripa pri izradi koncepta slijedećeg broja časopisa palo mi je na pamet da bi bilo jako zgodno na rubovina stranice otisnuti onaj mali strip u nizu sličica, ne znam stručan naziv za to, ali kad se brzo prelistaju stranice dobije se nešto kao kratki crtić. Također u skladu s temom “Knjiga ljubavi”.

Sloboda je tu, sad se samo treba baciti na rad. 😉

Advertisements
%d bloggers like this: