Početna > Linkovi, Tekstovi > Beograd, 7. Salon Stripa

Beograd, 7. Salon Stripa

28 Septembra 2009.

Zdravo svima,

Vratili smo se iz Beograda puni dobrih utisaka. Možda ne toliko na stripove koji su bili na prodaji (Ines, jesi našla Gastona?) ali radovi, uh, radovi su nas oduvali! Toliko različitih, a dobrih, stilova. Toliko smislenih  zaokruženih cjelina. Svaki od radova ima svoj početak i kraj, kako u priči tako i u likovnom izrazu. I svaki djeluje kao da ga je uradio neko ko se želi baviti stripom. Ne nužno crtati za francuze ili amerikance…

Najveća (i jedina) zamjerka organizatorima je što nemaju običaj objaviti katalog svih radova jer bi to bila uistinu dobra godišnja kolekcija. Nešto zbog čega bi vrijedilo ići u Beograd. I nešto što bi bilo pokretačka snaga svakog autora za narednih 365 dana.

Kao neko ko je došao u Beograd u subotu u 6 ujutru i morao otići nazad u nedelju u 8, nisam baš najbolja osoba za pisanje dužeg izvještaja. Mogu vam samo reći da je bilo mnogo strip crtača, da su se mnoga portfolija listala i crteži tražili/crtali. Zbog koncepta SKC-a (mjesta održavanja manifestacije) možda susreti autora nisu bili tako prisni (kao u npr. Leskovcu) no svejedno, ako vas je zanimalo kako drugi crtaju ili traže izdavača, takvo šta ste mogli saznati i ovdje.

Elem, ako vam dupe može izdržati 8 sati voznje u autobusu… i uz to imate dobar player (sumnjam da ima mazohista raspoloženih za moravac i sličnu, najblaže rečeno, narodnu muziku)… ili, još bolje, imate automobil… svakako preporučujem da posjetite salon. Ah da, mogli bi ste i koji rad nacrtati i poslati, čisto da možete reći “eno, gore, pored prozora, stoji i moje djelo”.

Kategorije:Linkovi, Tekstovi Oznake: , ,
 1. Bojan Jurisic
  5 Januara 2010. u 12:28

  Svaka cast na azurnosti. Jedan od mojih radova ste snimili ( Boj na Kosovu,strip o Sindjelicu ), i lepo je videti koliki ste strip entuzijasti
  Pozdrav iz Bg-a

 2. Ines
  5 Oktobra 2009. u 15:26

  I nina imas cak i slicicu sebe gore… Pogledaj! 🙂

  • Ziggy
   6 Oktobra 2009. u 11:47

   znam! xD hahahahaha! 😀

 3. Ines
  5 Oktobra 2009. u 15:09

  Napisem i ja izvjestaj i postavim par slicica… Samo da polozim ispit ove sedmice! :D:D:D Pozzz!

 4. Ziggy
  5 Oktobra 2009. u 12:59

  o_O Pa bio si tamo??? Sto se ne javi???? xD

  • 5 Oktobra 2009. u 14:57

   Hej, Stardust, možda i bih da znam ko je iza nadimka 🙂 Ziggy dakako!

   • Ziggy
    6 Oktobra 2009. u 11:47

    Nina Hadzic (karikature) =)

 5. vns
  5 Oktobra 2009. u 5:11

  kao u uvijek, zanimljivi tekstovi Filip.

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: