Početna > Tekstovi > Slike sa izložbe u OKC Abrašević

Slike sa izložbe u OKC Abrašević

16 Oktobra 2009.

Kako sam ja ažuran. Treba mi pet dana da postavim slike sa izložbe iz Mostara. Tctctc… Nikad od mene dobar bloger neće biti.

Dakle, izložba je otvorena 10. oktobra i na otvorenju je bilo više svijeta nego na otvorenju izložbe u Sarajevu. Da, ozbiljno. Ne znam šta to čini Mostarsku publiku tako zainteresovanom za strip ali ovo je već druga izložba kojom gostujem u Mostaru / OKC-u (prva bi bila izložba stripa “Amnezija” održana od 8. do 15. maja ove godine) koja dobija pet zvjezdica. Da li tome kumuje profil mjesta u koje svraćaju mladi, ili nedostatak sličnih mjesta u Mostaru… Ili su Mostarci jednstavno više cool publika (Sarajlije su razmaženi, možda čak i pre-nafurani). Šta god da je, izložba kao izložba bolje je prihvaćena u Mostaru nego u Sarajevu.

A tek organizatori iz OKC-a! Ako su ljudi sa kojima smo radili na izložbi stripa u Sarajevu bili toliko drski da nas odvrate od organizovanja izložbe iduće godine, onda su momci i djevojke iz Abraševića toliko fini da mi dođe da odustanem od sarajevskih izložbi i godišnje izložbe preselim u Mostar.  Hvala Tini, Marku, Robiju, Minji, Amili… svima! Možda u Mostaru još uvijek nema crtača stripova (ni na ovoj izložbi nije bilo crtača stripova) ali interesovanja za strip imate na pretek!

Kategorije:Tekstovi Oznake: , , , ,
  1. hajra
    19 Oktobra 2009. u 19:38

    Bravo još jednom!!

  2. 17 Oktobra 2009. u 13:52

    Diskusija je otišla u prepucavanje koje nije bilo namjenjeno posjetiocima. Komentari izbrisani. Hvala i doviđenja.

  1. 5 Novembra 2009. u 13:29
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: