Početna > skola stripa, Tekstovi > Završen projekat škole stripa “Kapow!”

Završen projekat škole stripa “Kapow!”

9 Novembra 2009.

Škola stripa “Kapow!” ove je subote završila svoj program nastave.

Nakon 21 (da, dvadeset i jednog!) polaznika škole na prvom času, broj istih je u narednim mjesecima spao na dvoje ili na jednog (zavisno od časova). Iako smo imali obezbijeđen materijal, iako smo imali knjige za polaznike, želju da podjelimo znanje, novac za objavljivanje radova… mlade očigledno strip nije zanimao.

Ali nismo odustali i drago nam je da smo pričali o stripu i makar malo zaintrigirali to dvoje polaznika. Nadamo se da im nismo bili dosadni i da smo im uspjeli pokazati strip iz jednog simpatičnog i veselog ugla jer strip to i jeste – zabava za čitanje i zabava za crtanje. U skoro šest mjeseci održavanja škole polaznike nismo morili crtaćim tehnikama (kako nacrtati mišićavog superjunaka) već nekim stvarima koje obično ne saznaš iz priručnika za crtanje (kao na primjer kako nacrtati mrak).

Tako da na kraju možda nisam pretjerano oduševljen završetkom škole ali to je samo zato što na onih 19 polaznika nismo uspjeli prenjeti iskru zanimacije za strip kao na ovo drugo dvoje. Što se tiče same škole, i tih časova koje smo održali, bilo je super!

Dodjela diploma polaznicima biće održana u ponedeljak 23.11. u prostorijama fondacije Schueler Helfen Leben a knjige koje smo kupili za polaznike (strip albumi i priručnici za crtanje stripova) biće poklonjeni Gradskoj biblioteci u Sarajevu.

skola_stripa_kraj

Kategorije:skola stripa, Tekstovi
  1. cndsbweybw
    9 Novembra 2009. u 18:28

    😦 Meni je uzasno zao sto je tako ispalo, ja sam se prijavila za ovu skolu na kraju gimnazije tako da sam vecinu ljeta provela u trci za odbranom maturskog, zatim ucenja za prijemni, sekiracije i konacno upisa na fax..prebacivanja na drugi..i onda je zavrsilo ljeto i poceo fakultet. 😦 Stvarno mi je zao, nisam se ni trebala prijaviti jer jednostavno nisam imala vremena za ovako nesto. Iako to apsolutno nema veze sa predavacima i samim programom koji je bio divan!

  2. 9 Novembra 2009. u 11:18

    Čestitam polaznicima i učiteljima. 🙂

  1. 21 Decembra 2009. u 12:44
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: