Početna > Akcija, Konkursi, Linkovi, Radovi, Tekstovi > Radili bi za Marvel?

Radili bi za Marvel?

11 Decembra 2009.

Da ostavimo na trenutak (više ne tako) kriptične sličice kojim se najavljuju jako bitni stripovi u nas, posvetimo par minuta najvećem regionalnom strip događaju – MaFestu.

Organizator, duša i ćelava glava Makarska strip festivala Darijo Antunović već neko vrijeme na forumu.stripovi.com postavlja informacije o potvrđenim gostima petog jubilarnog festivala sljedeće godine(djelić čega sam ja u aktu čiste samopromocije preveo na engleski na mom blogu). A sada ima i izvanrednu novost za sve strip crtače koji imaju namjeru tamo otići od 20. do 23.5.2010.:

Na sljedeci MaFest svoj dolazak najavio je C. B. Cebulski, jedan od scenarista i urednika Marvel Comicsa, a koji je ujedno poznat i po tome sto je jedan od najpoznatijih lovaca na talente toga americkoga izdavackog giganta. U svojim putesestvijama i potragama, a ponukan cinjenicom da su nasi prostori vec iznjedrili veliki broj izrazito kvalitetnih autora, C. B. Cebulski odlucio je posjetiti i MaFest gdje ce pregledati apsolutno sve mape koje ce mu zainteresirani autori donijeti na uvid! Da ne bi bilo zabune, radovi iz mapa nece se vracati tako da svoje radove autori prethodno trebaju iskopirati (osim ako mu ne zele ostaviti originale), a sve mape trebaju se dostaviti nama koji sve to organiziramo do cetvrtka 20.5.2010. u 19 sati.
Naime, tijekom prvog dana 5. MaFesta mi cemo mu predati sve te mape koje ce on do nedjelje pomno pregledati, a potom ce nam reci s kojim od autora zeli napraviti i sluzbeni sastanak u nedjelju 23.5. (tocan sat cemo naknadno objaviti). Stoga, svi oni koji su zainteresirani i koji zele postati dio Marvelovog tima, neka lijepo uzmu olovke u ruke i krenu na posao! Mail na koji me se moze kontaktirati za slanje mapa je darijo@mastripfest.com a na mapu se obavezno treba napisati ime i prezime, adresa te broj mobitela.

Šta više reći, osim da će zainteresirani strip autori biti u mogućnosti svoje mape osobno predati Dadi i ekipi iz Makarske na njihovim putešestvijama po bivšoj Jugi a koje oni redovno i bez izuzetka obave svake godine prije samog festivala. Termin sastanka u Sarajevu (i pretpostavljam u Mostaru) ćemo objaviti i mi, te će svi bh. strip autori koji misle da imaju šlifa za najamni rad u jednoj takvoj kući kao što je Marvel svoje mape moći donijeti osobno ili poslati nekom od nas da ih proslijedimo Dadi.

Trebao bi nam ipak neki soundtrack s gromoglasnim aplauzom za kraj…

 1. Dinana
  9 Aprila 2010. u 19:28

  Na koju stranicu da pošaljem svoje radove i do kada je rok? Veoma sam zainteresirana te kako poslati stripove ne Marvel stranice? Hvala.

 2. Kenan
  14 Februara 2010. u 1:07

  A ova mapa,mora li se licno predati na MaFestu,ili se moze poslati u digitalnoj formi?

  • Emir
   15 Februara 2010. u 18:21

   Elektronski postoje procedure da se mapa pošalje, potražite ih na http://www.marvel.com, ovo je prilika da lično donesete i dobijete feedback od čovjeka koji to pregleda u Americi.

 3. Emir
  31 Decembra 2009. u 0:11

  Ne moraš se derati (caps lock isključi), ovdje možeš sve detalje vidjeti šta Cebulski traži: http://www.comicscareer.com/?p=1043
  To su, naravno, elektronske upute, ali i štampano ne bi trebao donijeti/poslati više od 10 stranica STRIPA, ne ilustracija jer svim izdavačima (a i bilo gdje da odeš) treba najmanje ilustracija za naslovnice. Želi da vidi kako govoriš stripovskim jezikom, ne kako ti dobro ide anatomija (mada je to uvijek plus).

  • ARMIN
   2 Januara 2010. u 15:37

   Aha hvala ti puno

 4. ARMIN
  30 Decembra 2009. u 17:33

  A RECI MI KOLIKA MORA BITI TA MAPA SA KOLIKO CRTEZA I KAKVE CRTEZE UCESNICI MORAJU PREDATI ODNOSNO NACRTATI

 5. 11 Decembra 2009. u 18:08

  Šuti, nafurao si me da zabilježim u maju već godišnji za iduću godinu 😛
  Vidjet ćemo.

 6. 11 Decembra 2009. u 12:14

  Ovo je fantastična prilika. Samo naprijed i svaka čast za ovo. Meni na žalost treba još godina rada da bih makar pomislio da predam mapu 🙂

  • 11 Decembra 2009. u 14:44

   Jep, trebaju ti godine rada, samo zar ti ne bi bilo drago da to čuješ i od Cebulskog i onda znaš da ćeš nakon godina rada imati šansu? 😉

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: