Početna > Hitulididi, Konkursi, Tekstovi > “EUforični Hitulididi” osvojio prvo mjesto

“EUforični Hitulididi” osvojio prvo mjesto

31 Decembra 2009.

Pošto ja baš ne mogu sam sebe da hvalim, prenosim ovu vijest sa sjajno redizajniranog portala stripovi.com koji pak vuče podatke sa portala radiosarajevo.ba .

U drugoj polovici 2009. godine Radio Sarajevo u saradnji sa ZID d.o.o. Sarajevo je organizovao EUphoria konkurs za kreativne radove sa šest mjesečnih i jednom glavnom nagradom – putovanje u jednu od evropskih prijestolnica. Nakon niza uistinu odličnih radova koje možete potražiti ovdje negdje, 27.12.2009. godine žiri u sastavu: Damir Hadžić (predstavnik DFID-a); Dino Ćatović (urednik RadioSarajeva); Bojan Hadžihalilović (dizajner); Mirza Sadović (web dizajner) i Vesna Andree Zaimović (urednica portala www.radiosarajevo.ba) donio je odluku o prvonagrađenom. Ukupni pobjednik EUphoria konkursa za kreativne radove je Filip Andronik, strip crtač iz Sarajeva, sa tri pasice stripa karakterističnog naziva “EUforični Hitulididi”.

Žiri smatra da je Filip Andronik svojim minijaturama u stripu, koje su nagrađene kao najbolji rad u mjesecu julu, simbolično i gorko-duhovito predstavio letargični mentalitet bh građana i obezvređujući stav po pitanjma napretka bh društva.

Prvi strip

Drugi strip

Treći strip

Destinacija Filipovog putovanja će se odrediti uskoro u dogovoru s njim, a kako je kao autor scenarija za drugi strip naveden Emir Pašanović, njemu pripada utješna nagrada.

– – –

Ako mogu samo da dodam da je i Ines poslala rad i osvojila mjesečnu nagradu u Decembru. Bravo Ines!

 1. hajra
  5 Januara 2010. u 15:01

  Jeeee!!!! Čestitam, pošteno zasluženo!!! :):):):):)

 2. Ines
  1 Januara 2010. u 18:06

  Cestitam obojici!!!:D:D:D
  Svaka cast!:)

 1. 11 Februara 2010. u 8:49
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: