Početna > Tekstovi > Versprochen

Versprochen

1 Jula 2010.

Sjećate se onog konkursa “Versprochen” ? Iako smo u cijelom projektu učestvovali, do danas nismo imali niti jednu informaciju o istom. Zašto, pa ne priliči nam tako ignorisati strip. Zato jer je cijeli projekat vodio Goethe Institut i DAAD a oni baš nisu najsjajniji sa PR obavijestima (čitaj: ne prave ih nikako).

Šta ste propustili? Enes i ja smo bili u žiriju koji je odabrao 13 pobjedničkih autora (više autora radilo je zajednički strip tako da to ne čini 13 stripova), potom su u Domu Armije na dan Evrope 9. maja autorima dodjeljene “plakete” da bi crtači tih stripova učestvovali na strip radionici koju smo vodili Ines, Enes i ja 29. i 30.5.2010. Crtali smo dva dana i ostvarili sjajna poznanstva sa crtačima. No, do famoznih slika nismo došli do jučer.  Sada možete vidjeti kako nam je zabavno bilo.

A sada najbolja vijest – svi pobjednički radovi (preko 50 tabli stripa) biće objavljeno još ove godine kao zasebna publikacija! A u istoj će biti i radovi koje smo crtali na radionici. Znači nekih 100+ strana stripa! I knjiga izlazi iz štampe još ove godine! Ako taj podatak ne zaslužuje pokretanje meksičkog talasa oduševljenja onda ne znam šta zaslužuje!

 1. Ines
  2 Jula 2010. u 19:53

  joooooooooj… nek sam ja ruke u dzepove stavila…. :(:(:(

 2. Emir
  1 Jula 2010. u 16:56

  Eto te isto stari dobri čika učitelj. 😀

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: