Početna > Akcija, Konkursi, Tekstovi > Strip Amnezija Mali u magazinu za najmlađe Palčić

Strip Amnezija Mali u magazinu za najmlađe Palčić

16 Decembra 2010.

Kraj prvog polugodišta svim najmlađim školarcima donosi i jedno neobično stripovsko iznenađenje. Naime, od decembarskog broja magazin za najmlađe Palčić objavljuje najnoviji strip Amnezija Mali dvojice sarajevskih autora Emira Pašanovića i Esmira Prlje. Osim što mogu pročitati prve dvije epizode ovog stripa, čitaoci magazina Palčić su dobili priliku odmah nacrtati novu avanturu Amnezije Malog u praznu pasicu, koju zajedno s nagradnim kuponom trebaju poslati na adresu:

Palčić, Za strip “Amnezija Mali”, Jovana Bijelića 7, 71000 Sarajevo

Konkurs je otvoren djeci iz cijele BiH starosti od 5 do 9 godina. Najmaštovitiji i najbrži radovi će biti objavljeni i nagrađeni nakon raspusta!

O stripu: Amnezija Mali priča priču o djetinjstvu Amnezije, superjunaka s problemom sa pamćenjem, kojeg je osmislio i nacrtao Filip Andronik. Amnezija Mali ima samo jednu, tako reći, supermoć: da već nakon nekoliko sekundi ili minuta zaboravi sve što mu se dogodilo. Priznajemo, nije da bi nas takvo gubljenje pamćenja zabavljalo u stvarnom i svakodnevnom životu, ali u stripu umije biti beskrajno smiješno i zabavno. Priču o tom zaboravnom djetinjstvu na sebi svojstven način piše Emir Pašanović a crta Esmir Prlja.

Kategorije:Akcija, Konkursi, Tekstovi
 1. J.Stick
  22 Januara 2011. u 11:26

  Ovo je The Vijest. Čestitke svima 😀

  • 23 Januara 2011. u 13:37

   Hvala. 😉

 2. Lamija
  29 Decembra 2010. u 13:06

  Filipe, hvala. I nama je jako vazno da imamo domace autore, a Amneziju urednica jako voli, i velikog, i malog, to joj je omiljeni poklon drugarima u inostranstvu za Novu Godinu. Pozdrav od urednice i Palcicevaca sirom BiH 🙂

 3. 16 Decembra 2010. u 15:02

  Ova vijest zaslužuje sve pohvale!
  I autorima na projektu (koji je već pokupio nagradu u Beogradu) i Palčiću na odluci da konačno djeci pokaže BH strip. Mislim da od edukativnih radova koje je potpisivao Muminović prije par godina nije bilo kvalitetnog stripa za klince i klinceze. A Amnezija je pravi strip za njih (nije što sam ja izmislio lika već što ga Emir i Esmir stvarno maestralno rade)!

  Još jednom čestitke uz kez od uha do uha. Ti bokca, domaće novine štampaju domaći strip! Idem vidjeti koje su planete poravnate!

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: