Početna > Tekstovi > Dani stripa idu dalje

Dani stripa idu dalje

4 Aprila 2011.

Nakon završetka konkursa, opet je mene zapalo da rezimiram urađeno, pa evo ukratko jer fakat nemamo vremena:

 1. Na konkurs je stiglo preko 100 tabli stripa! Razlog zato je bio Filipov propust jer nije stavio da su stripovi trebali nastati u posljednje dvije godine u tekst konkursa, ali nećemo uzeti za zlo autorima koji su poslali svoje radove a koje nisu znali da mogu poslati na neku od prošlih izložbi. No jedan iz 2006. godine (!!!) najvjerovatnije neće naći svoje mjesto na zidu.
 2. Zbog obima manifestacije (koja sada ima tri potvrđene gošće iz regiona i Europe) nazvali smo je Dani stripa 2011. Sad sam se sjetio da bismo se u web pretraživačima mogli malo sudarati s Danima stripa u Osijeku kada budu održani ove godine, ali valjda nam ekipa iz StripOs-a neće zamjeriti. Obećavamo da ćemo za sljedeću godinu osmisliti ljepši, festivalskiji naziv manifestacije.
 3. Stripopeka zvanično više ne postoji. Ova adresa će, nadamo se, uskoro prestati biti updateirana jer se krenulo na izradu web stranice udruženja “Drugi ugao”. Ovo udruženje će, za razliku od Stripopeke, promovirati sve vizuelne umjetnosti jer sebi nismo mogli dopustiti da se pred budućim partnerima ograničavamo samo na jedan vid pripovjedanja. Kultura u cjelini je u potpunom qrcu, ne možemo se boriti samo za jedan njen dio.

Uglavnom, imamo plan, imamo plakate koje ćemo malo-pomalo otkrivati i nastavljamo maksimalno raditi da svim stripašima i stripašicama u Sarajevu od 22. do 24.4.2011. bude fantastično!

 1. Aldin
  16 Aprila 2011. u 8:55

  Kad ce bit vise informacija o mjestu odrzavanja i terminu? Vec je 16. april a nista se ne zna.

 2. vHaris
  5 Aprila 2011. u 19:38

  Ima nešto u miru i tišini noći 🙂

 3. vns
  4 Aprila 2011. u 22:24

  Moze l’ “Strip Uranak”…

  • 5 Aprila 2011. u 12:14

   Moglo bi da se rano ustaje. 😀 Sve se dešava poslijepodne i naveče. 😉

 4. vns
  4 Aprila 2011. u 22:22

  Filipe, Filipe… Pa zar opet…

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: