Početna > Tekstovi > Pojašnjenje o radovima na izložbi

Pojašnjenje o radovima na izložbi

20 Aprila 2011.

4. Izložba bh. stripa biće, kao što ste pročitali u vijesti ispod ili na plakatima u gradu, otvorena od 23. do 30. aprila u Centru za kulturu Sarajevo (ulica Jelića 1). Površina galerijskog prostora u toj galeriji nije beskonačna stoga smo bili prinuđeni napraviti par ustupaka pri pripremi radova za izložbu i to:
– radovi stariji od dvije godine neće biti izloženi
– radovi koji su kvalitetom jako odstupali od radova ostalih autora neće biti izloženi
(objašnjenje: odabir radova vršili su članovi Udruženja “Drugi ugao” uz pomoć kustosa/istoričara umjetnosti i mišljenja smo da su određeni radovi bili kvalitetom neprikladni)
– radovi koji ne predstavljaju strip nego ilustrovanu priču neće biti izloženi (jer je strip sekvencijalna umjetnost gdje se kroz niz slika priča priča a slike ne služe kao pozadinske ilustracija)

Ukupan broj prijava koje ne ispunjavaju ove kriterije su 4.

Sa druge strane izložili smo cijele stripove, čak i one od deset strana dužine, ne želeći sjeći priče i izlagati pojedinačne stranice. Niti jedan rad nije cenzurisan.

Sve radove koji nisu mogli biti izloženi u Centru za kulturu Sarajevu pokušaćemo izložiti nekom drugom prilikom, bilo u Sarajevu ili kada sa ovom izložbom budemo putovali kroz gradove Bosne i Hercegovine.

Kategorije:Tekstovi
%d blogeri kao ovaj: