Početna > Tekstovi > Izložba bh. strip autora u Mostaru

Izložba bh. strip autora u Mostaru

16 Septembra 2011.

Udruženje “Drugi ugao” poziva vas na Izložbu bh. strip autora koja će, u saradnji s Omladinskim kulturnim centrom “Abrašević”, biti održana od 23. do 29. Septembra 2011. u prostorijama OKC “Abrašević” u Mostaru.

 

“Drugi ugao” oformio je tim nagrađivanih strip scenarista  i crtača koji su prethodno bili okupljeni kao neformalna družba “Stripopeka Inicijativa”. “Stripopeka” je, između svojih drugih aktivnosti na promociji strip kulture, bila poznata i po izložbama bh. stripa koje je organizovala u Sarajevu i širom Bosne i Hercegovine.

Velika nam je čast i zadovoljstvo vratiti se u Mostar (nakon zadnje izložbe stripa održane 2009. godine) i putem ove izložbe Hercegovačkoj publici predstaviti preko 100 strip radova domaćih autora pristiglih na otvoreni konkurs. Godine našeg rada na bh. stripu isplatile su se jer ovaj put imamo mnogo kvalitetnije i duže strip radove za prikazati publici od prošle izložbe. Od radova već izgrađenih bh. strip autora poput Ines Dedović, Milorada Vicanovića, Enisa Čišića, Esmira Prlje, Harisa Varajića, Senada Mavrića i Filipa Andronika, do onih čije vrijeme tek dolazi.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 23.9. u 20:00 sati.

U subotu, 24.9. u 11:00 sati svi zainteresovani moći će prisustvovati strip radionici u OKC-u “Abrašević”, te ih ovim putem pozivamo da dođu da crtamo zajedno, pričamo o stripovima, pregledavamo portfolije i družimo se – bez obzira na starosnu dob, spol ili crtaće sposobnosti.

 1. Aldin
  25 Septembra 2011. u 11:11

  A koji su to ostali strip autori? Da li je tesko da navedete njihova imena ili nisu bitni, jer se stalno spominje ovih nekoliko jednih te istih, a mozda medju ovim nenabrojanim ima kvalitetnijih od ovih nabrojanih. Dajte predstavite i ostale i dajte linkove za njih, da i mi koji ne mozemo biti u Mostaru vidimo kakvi su im stripovi.

  • 26 Septembra 2011. u 10:47

   Hmm, hvala na sugestiji, pokušat ćemo u narednim sedmicama dopuniti galerije radova koje imamo na http://www.drugiugao.org i podjednako dati pažnje svim ljudima barem s ove zadnje izložbe.
   Inače, nismo mi ovdje neprijatelj. Ako ti se ne sviđa kako prezentiramo autore, otvoreni smo za sve sugestije ili još bolje, za tvoju pomoć. Filip i ja sami pišemo tekstove i pripremamo fotografije nakon što sve ostalo pripremimo – svaki događaj, svaku osobu koja dođe itd.
   Ako ti ne odgovaramo nikako iz kojeg bilo razloga (jer si očito nakurčen, no to nije naš problem), onda je svaka konkurencija dobrodošla. Isto kao što želimo da svi autori i autorice koji ne rade toliko kao Maza, Mimi, Senad, Enis, Esmir… počnu raditi što više, tako želimo da vidimo još više bh. web stranica o stripu. Ako ti napraviš bolju prezentaciju strip i drugih autora od naše, mi ćemo svoje galerije, tekstove itd. rado izbrisati i uputiti sve zainteresirane na tvoju adresu. U tom slučaju ti želim puno sreće jer će ti trebati.

 1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.
%d blogeri kao ovaj: