O nama

Stripopeka inicijativa je ideja nekolicine bosanskih strip autora i entuzijasta da prezentuju svoje i radove drugih bosanaca i hercegovaca svijetu.

Emir Pašanović
Sretno zaljubljeni pravnik na mukotrpnom putu ka stalnom zaposlenju,  završavanju magistarskog rada iz Europskog prava i unutrašnjem miru. Pisac i koautor Amnezije Malog, bloger čija najnovija adresa Art Investigations govori samo o pozitivnim stvarima.

Filip Andronik
Bavi se najneprofitabilnijim poslom u državi – crta stripove. Da, nije normalan, bolje bi mu bilo da je otvorio ćevabdžinicu. Pokrenuo je prvi BH sajt o stripovima, onaj svoj, Suzie Q , i prvi profesionalni BH web strip.

Admir Delić
Svakako spada u krug od 10 najljenjih osoba u Bosni i Hercegovini ako ne i u svijetu, što ga opet nije spriječilo da diplomira žurnalistiku gdje su ga proglasili beznadežnim slučajem. Danas je malo stariji, neozbiljniji i još više voli stripove. Nevažna sitnica je da trenutno radi na RTV Tuzlanskog Kantona a opis radnog mjesta je novinar/tehničar/ i šta sve ne. Sve stripove koje je radio, uradio je u timu a trenutno je zaposlen na mnoštvu projekata što stripovskih što televizijskih. Možete ga posjetiti na MySpaceu.

Ines Dedović
Apsolvent Elektrotehničkog fakulteta, odsjek Automatika i elektronika. 2004 god. je osvojila prvo mjesto u kategoriji crtani film na “Hellenic Antismoking festival” u Grčkoj. Iste godine je bila nominovana u kategoriji “Newcomer Award” na Animex-u u Velikoj Britaniji za drugi crtani film “One of these days”. Stripovima se pokazala na mnogim manifestacijama i uskoro očekuje prvo samostalno izdanje, kao i antologiju “Ženski strip na Balkanu“.

%d blogeri kao ovaj: