Početna > Tekstovi > Navlakuša za stvari koje dolaze

Navlakuša za stvari koje dolaze

11 Avgusta 2010.

Mjesec dana neaktivnosti na blogu ne znači da spavamo, ili, ne daj bože, odmaramo. A ne, ne. Marljivo se radi. Evo i šta.

Ines, koja je dobila novi posao, koji pak nema veze sa stripovima, što opet nema veze sa ostatkom rečenice, jedna je od autorica čiji se radovi nalaze u sklopu knjige “Ženski strip na Balkanu”. Knjiga konačno izlazi iz štampe (najavljena je u februaru 2009. godine!) i ispod možete pogledati koricu. Ima Inesin kvadrat na zadnjoj stranici!

Ovo ispod ne treba pretjerano objašnjavati. Dogodine na proljeće, taman pred smak svijeta 2012., iz štampe će, držimo fige, izaći drugi album stripa Amnezija. Udubio sam stolicu za crtaćim stolom crtajući tablu za tablom i eto, još malo mi je ostalo (1/5 da budem tačan odnosno 10 stranica). Ovaj Kruško pored Amnezije je novi negativac, likovi koji Amneziji vise sa ruku njegovi su pomoćnici a svi oni dio su priče o Amnezijinom porijeklu.

  1. MUJO SULJAGIĆ
    6 Oktobra 2010. u 22:45

    Est vala , miriši kahva !

  2. MUJO SULJAGIĆ
    6 Oktobra 2010. u 22:44

    Ma izgleda da te ženskinje nešta crtaju ukrivo ?!

  3. JULIJE JELASKA
    6 Oktobra 2010. u 22:43

    Baš vas je lijepo vidjeti i čuti a još bolje vidjeti !
    Na ovom sajtu čini mi se da ima premalo stripa.Ima jedna tiskara,stvarno povoljno tiska stripove a zove se http://www.grafotisak.com , pa pogledajte !

    Ipak je najzdravije čitati papirnati strip.Pali me ta ideja ženskog stripa,joša ako je erotski,a najvažnije da nije frigidno-feministički, jer ako je tako …..zlu ne treba puno da se samo od sebe iz male u veliku sniježnu grudu dogradi koturajući se nizbrdo…Nadam se zrelim ženama, kod kojih na nivou stripa radi inteligencija mudrost i pamet.Valja znati kako se nama muškima uvenjati…

  1. No trackbacks yet.
Komentari su isključeni.